Volgers

dinsdag 2 december 2014

Fijne kerst


Hallo allemaal,

Hier mijn kaartje voor de challenge van Craftliners met het thema winter, het is een "MyBestie" geworden die ingekleurd is met de "Pitt Artist Pen" van "Faber Casstel", nou noemen wij het Pittstiften.
Achter het afdrukje is de stans "Modern Marocco" verwerkt en deze is van MFT.
Het design papier is uit een blokje van "Authentique"


Het afdrukje is dus gekleurd met Pitt stiften en deze zijn op verschillende manieren te gebruiken, ze mengen met water dus dat is mooi. In deze afbeelding heb ik verschillende technieken gebruikt, als eerste het aan brengen op een sheet een met een kwastje en water opnemen en gaan kleuren. Ook kan eerst met een lichte kleur (strikje van de pinguïn) het gehele oppervlak in kleuren met de stift en vervolgens donkerdere aan brengen met kwastje en water. Nog een manier is om je papier wat nat te maken en dan met de stift inkt op te brengen en met een kwastje weer uit te werken.
Maar je hoeft niet met water te werken want het haar, bont en verenkraag is alleen met de stiften aangebracht, dan krijg je strakkere lijnen.
Wat kan ik verder nog zeggen over de Pitt stiften, vind ze zelf super ben er nog lekker mee aan het stoeien om te zien wat ik er zo al mee kan, het is een combi van alles, Copic's, Distress inkt, Twinkling H2O en Sennelier.
De kleuren zijn ook goed te mengen als je een andere kleur wil, veel belovend als je het mij vraagt.


De kaart is verder afgewerkt met sneeuw sterren van "MFT" die uit gestanst zijn uit verpakkingsmateriaal met een beetje glitter er overheen, onder de roos is een mooie stans van "Tattered Lace" met de naam "Hosta" en het kleine tekstje en ticket is van een stempel set van Lydia Boode.


De gebruikte kleuren van de Pitt stiften zijn :

Haar : 268 - 180 - 169 - 175 - 177
Huid : 189 - 192
Blauw : 157 - 247 - 110
Grijs : 232 - 233 - 235
Bont Warm grijs : 272 - 273 - 274
Rood : 121 - 219 - 192

Hoop dat jullie het weer mooi vinden en dat jullie ook gezellig een keer mee doen met de challenge, het is zeker de moeite waard om even te gaan kijken want er staat een super candy boven aan het blog als ik mee zou mogen doen zou ik een kansje wagen.




2 opmerkingen:

Margo zei

Wat een prachtige kaart Wenda !
Heel mooi ingekleurd met die nieuwe stiften !
Liefs
Margo

annemarie zei

mooie kaart Wenda, en wat leuk die pitstiften, ziet er veelbelovend uit, we gaan het volgen.

groetjes annemarie